Aktivni ugljen tablete: koristi, povijest i benefiti

aktivni ugljen tablete

Aktivni ugljen tablete postale su popularan dodatak prehrani zbog svojih mnogobrojnih koristi za zdravlje. Što je aktivni ugljen, kako pomaže probavi i nadutosti, koja je njegova povijest te koji su najistaknutiji benefiti?

Što je Aktivni Ugljen?

Aktivni ugljen je posebno obrađen oblik ugljena s velikom površinom i poroznom strukturom koja omogućuje apsorpciju toksina i kemikalija. Iako se često koristi u industriji za filtriranje, aktivni ugljen također može imati značajne koristi za ljudsko zdravlje.

Koristi Aktivnog Ugljena

  1. Detoksikacija: Aktivni ugljen je poznat po svojoj sposobnosti apsorbiranja toksina i štetnih tvari u crijevima, čime doprinosi detoksikaciji tijela

  2. Pomoć kod Nadutosti: Tablete Simaktiv, koje sadrže aktivni ugljen, mogu pomoći kod nadutosti i smanjiti neugodne simptome nadutosti i plinova, često već nakon 15 minuta

  3. Oralno Zdravlje: Aktivni ugljen može spriječiti karijes i uništiti štetne bakterije u ustima, doprinoseći boljem oralnom zdravlju

  4. Čišćenje Krvi: Aktivni ugljen može pomoći u čišćenju krvi i smanjenju razine kolesterola

Simaktiv tablete aktivni ugljen
Hrana protiv nadutosti: doznajte kako prehrana može pomoći vašem želucu?

Povijest Aktivnog Ugljena

Aktivni ugljen, poznat i kao medicinski ugljen ili aktivirani ugljen, ima bogatu povijest uporabe u medicini koja seže unatrag tisućama godina. 

  • Još u drevnom Egiptu aktivni ugljen se koristio za liječenje probavnih smetnji. Egipćani su prepoznali njegove adsorpcijske sposobnosti, koje su pomogle u ublažavanju simptoma kao što su nadutost i proljev.
  • Tijekom Prvog svjetskog rata, aktivni ugljen je dobio na značaju kao sredstvo za neutralizaciju otrovnih plinova. Vojska ga je koristila kako bi apsorbirala otrove i otrovne tvari koje su se nalazile u plinovima i kemikalijama koje su korištene u ratu.
  • Razvojem medicine, spoznaje o učinkovitosti aktivnog ugljena u neutralizaciji otrovnih tvari proširile su se na različite oblasti zdravstva. Aktivni ugljen postao je sastavni dio protokola liječenja trovanja i trovanja hranom.

Popularnost za Aktivni ugljen tablete

Danas je aktivni ugljen vrlo popularan kao dodatak prehrani i sredstvo za detoksikaciju. Tablete Simaktiv postale su popularan izbor zbog svoje učinkovitosti u ublažavanju simptoma nadutosti i probavnih smetnji.

Aktivni ugljen tablete tako nude niz koristi za zdravlje, uključujući normalizaciju probave, smanjenje nadutosti, sprječavanja podrigivanja, te ublažavanja grčeva i boli u trbuhu. Njegova povijest i popularnost danas svjedoče o njegovoj važnosti u održavanju zdravog tijela.

Simetikon i aktivni ugljen

Doznajte više na Simaktiv tablete sa aktivnim ugljenom i simetikonom

A svoju kutijicu Simaktiva možete naručiti na ljekarnaonline.hr

Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Zanimljivosti