Prednost simetikona kod nadutosti

prednost simetikona kod nadutosti
Simetikon je organski spoj koji se koristi za ublažavanje nadutosti i plinova u gastrointestinalnom traktu. Prednost simetikona kod nadutosti je u tome što se veže na mjehuriće plina u crijevima, čime smanjuje njihovu veličinu i poboljšava prolazak plinova kroz crijeva.

Simetikon se ne apsorbira u tijelu, već djeluje samo u probavnom traktu. Stoga, nema sistemskih nuspojava i može se koristiti u većini slučajeva bez ikakvih negativnih učinaka.

Također, simetikon je učinkovit u smanjenju simptoma kao što su bolovi u trbuhu i osjećaj punoće u trbuhu, koji su povezani s nadutošću. 

Koja je prednost simetikona kod nadutosti?

  • Smanjuje veličinu mjehurića plina u crijevima
  • Poboljšava prolazak plinova kroz crijeva
  • Nema sistemskih nuspojava
  • Učinkovit je u smanjenju boli i osjećaja punoće u trbuhu
 
Kako točno simetikon smanjenje bol i osjećaj punoće u trbuhu?
Prednost simetikona kod nadutosti je i ta da smanjuje bol i osjećaj punoće u trbuhu tako što djeluje na mjehuriće plina u probavnom sustavu. Mjehurići plina nastaju kada se plinovi skupljaju u crijevima i stvaraju mjehuriće koji se zatim prenose kroz crijeva. Ti mjehurići plina mogu uzrokovati nelagodu, bol i osjećaj punoće u trbuhu.
 
Simetikon djeluje tako što se veže na mjehuriće plina u crijevima i smanjuje njihovu veličinu. Tako se smanjuje pritisak koji se stvara u crijevima i smanjuju se simptomi kao što su bol i osjećaj punoće u trbuhu.
 
Osim toga, simetikon također može smanjiti stvaranje novih mjehurića plina u crijevima, što dodatno doprinosi smanjenju nelagode u trbuhu. Ukratko, simetikon djeluje na mjehuriće plina u crijevima smanjujući njihovu veličinu i smanjujući stvaranje novih mjehurića plina. To dovodi do smanjenja pritiska i napetosti u crijevima, što ublažava bol i osjećaj punoće u trbuhu.
 
Koliko se dugo koristi simetikon?
Simetikon je organski spoj (polidimetilsiloksan) koji se desetljećima koristi za ublažavanje nadutosti i plinova u želucu. Djeluje isključivo fizički smanjujući površinsku napetost mjehurića plina u crijevima, što dovodi do njihovog pucanja. Oslobođeni plinovi mogu se resorbirati kroz crijevnu stijenku ili eliminirati iz organizma crijevnom peristaltikom (pražnjenjem crijeva).
 
I vama bi koristio simetikon?
Doznajte još više vrijednih informacija prednosti simetikona kod nadutosti, a Simaktiv tablete, koje u sebi imaju upravo – simetikon, naručite odmah na ljekarnaonline.hr i spremite u kućnu ljekarnu! 
 
Prednosti imanja kod kuće
Imati Simaktiv tablete u kućnoj ljekarni, a koje u sebi sadrže simetikon, vrlo je praktično iz više razloga:
 
  • sa Simaktiv tabletama moći ćete brzo ublažiti simptome nadutosti i plinova, kao što su bol i osjećaj punoće u trbuhu, što može biti vrlo neugodno ako se upravo spremate izaći iz kuće
  • Simaktiv tablete sadrže samo sigurne i provjerene sastojke, stoga su sigurne za upotrebu
  • Simaktiv tablete mogu se kupiti bez recepta, što znači da ih možete nabaviti u najbližoj ljekarni
  • Simaktiv tablete imaju dugotrajno djelovanje, što znači da vam mogu dati olakšanje od simptoma nadutosti i plinova tijekom nekoliko sati
  • Simaktiv tablete vrlo su jednostavne za upotrebu – samo trebate uzeti tabletu nakon obroka ili navečer prije spavanja
 
Ako patite od učestale nadutosti i plinova, ili želite biti spremni u slučaju neugodnosti, Simaktiv tablete dobra su opcija za ublažavanje tih simptoma. Zapišite prije odlaska u ljekarnu: simetikon, Simaktiv tablete i sharejte ovaj članak prijateljima i kolegama, kako biste se s vremena na vrijeme zajedno mogli podsjetiti na prednost simetikona kod nadutosti!

Zanimljivosti