Aktivirani ugljen i nadutost

aktivirani ugljen
Aktivirani ugljen (ili aktivni ugljen) je posebni oblik ugljena koji se ponekad koristi u prehrani za ublažavanje nadutosti, jer ima sposobnost adsorpcije plinova i nekih toksina u probavnom traktu.

Iako se aktivirani ugljen može pomoći u uklanjanju nekih toksina iz tijela, on također može adsorbirati i druge hranjive tvari i lijekove tijekom dugog korištenja, što može dovesti do nedostatka hranjivih tvari i smanjene učinkovitosti lijekova. Stoga, korištenje aktivnog ugljena u dodacima prehrani treba biti ograničeno i provoditi se pod nadzorom stručnjaka za prehranu ili zdravstvene skrbi.

Ako imate problema s nadutošću, važno je prvo utvrditi uzrok problema. Nadutost može biti uzrokovana mnogim faktorima, uključujući lošu prehranu, intoleranciju na hranu, probleme sa probavom, stres i mnoge druge. Stoga je važno prilagoditi prehranu i način života kako bi se smanjila vjerojatnost nastanka nadutosti.

Ako se odlučite koristiti aktivirani ugljen za ublažavanje nadutosti, važno je pridržavati se uputa za doziranje i ne prekoračivati preporučene doze. Uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom ili ljekarnikom prije uzimanja aktivnog ugljena, posebno ako imate neke druge zdravstvene probleme ili uzimate neke lijekove.

Ako nadutost ne prolazi unatoč ovim promjenama, obratite se svom liječniku kako biste utvrdili moguće zdravstvene probleme koji bi mogli uzrokovati vašu stalnu nadutost trbuha.

Simaktiv i aktivirani ugljen

Zahvaljujući djelovanju djelatnih tvari simetikon i aktivni ugljen, uz Simaktiv možete smanjiti podrigivanje, osjetiti da vam želudac postaje mekši, sa manje grčeva i manje nadutosti. Doznajte više na >> Simaktiv tablete sa aktivnim ugljenom i simetikonom

A svoju kutijicu Simaktiva naručite na ljekarnaonline.hr

Zanimljivosti