Glasan rad i kruljenje u crijevima

Zvukovi “zavijanja” plinova i pokreti u crijevima podrazumjevaju zvukove koji se čuju u tankom i debelom crijevu, obično tijekom probave. Oni su u pravilu povezani s kretanjem hrane, tekućine, probavnih sokova i zraka kroz crijeva.

Jeste li se zapitali kako nastaju plinovi u crijevima? Ili kako zrak ulazi u vaš želudac?

U većini slučajeva ljudi gutaju zrak kad se prebrzo jede, kad se priča i jede u isto vrijeme ili kad zadihani pijemo tekućinu tijekom vježbe.

Gutanje zraka nastaje kad se jelo ili piće kombinira s bilo kojom drugom aktivnošću kao što je hodanje. Sigurno se svi možemo sjetiti roditelja koji su nas upozoravali da ne razgovaramo sa hranom u ustima i da žvačemo zatvorenim ustima.

Do viška zraka može doći i ako vaša crijeva počnu proizvoditi previše plinova u želucu zbog nepravilnosti u unosu hrane. Ako plinovima koji se stvaraju u crijevima dodate i zrak koji gutate, vaši će se problemi znatno povećati.

Ako osjećate da vam plinovi i nadutost privlače mnogo neželjene pažnje, postoji nekoliko stvari na koje možete obratiti pažnju kako biste riješili problem.

  • Jedite sporije.
  • Nemojte uzimati drugi zalogaj prije nego što u potpunosti ne sažvačete prethodni.
  • Možete pokušati piti na slamku, ona može ograničiti količinu zraka koju progutate sa svakim gutljajem.
  • Ako vježbate, pokušajte ne piti previše vode.

Svo to teško disanje – zajedno sa zrakom koji pijete svakim gutljajem vode moglo bi izazvati neugodne zvukove u želucu.

Ako trebate dodatnu pomoć, Simaktiv tablete za trbuh mogu biti rješenje za vas. Dobra vijest je da ga mogu koristiti svi stariji od 14 godina i djeluje za samo 15 minuta! Simaktiv je kombinacija dviju djelatnih tvari u jednoj tableti, čiji se učinci međusobno nadopunjuju. Zahvaljujući djelovanju obje djelatne tvari, podrigivanje se smanjuje, želudac postaje mek, manje napuhan, nestaju bolovi i grčevi u želucu, smanjuje se nadutost.

Zanimljivosti